Προκήρυξη διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης υπηρεσιών για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης» της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις Περιφέρειες Θεσσαλία – Δυτική Ελλάδα – Ιόνια Νησιά – Στερεά Ελλάδα για την Υποστήριξη των Νέων ηλικίας 18 – 29 ετών στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης “Εγγύηση για την Νεολαία”»

Η Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακών Δράσεων Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας προκηρύσσει διεθνή ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το Υποέργο 1: «Παροχή Υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης» της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις Περιφέρειες Θεσσαλία – Δυτική Ελλάδα – Ιόνια Νησιά – Στερεά Ελλάδα για την Υποστήριξη των Νέων ηλικίας 18 – 29 ετών στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης “Εγγύηση για την Νεολαία”» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορά.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» – Άξονας Προτεραιότητας 3 «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»  με βάση την υπ΄ αρ 2.4266/19.09.2022 απόφαση ένταξης (ΑΔΑ 6Η8Β46ΜΤΛΚ-Ι2Γ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Γενική Γραμματεία Ενίσχυσης της Απασχόλησης, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, έχει λάβει κωδικό MIS 5169555, κωδικό ΠΔΕ 2022ΣΕ33410020 και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ν. 4412/2016, όπως ισχύει.

Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) (Συστημικός Αύξοντας Αριθμός: 182886) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται την 7/4/2023, ώρα 15:00.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι μία ολοκληρωμένη προσπάθεια παρέμβασης μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής & προσανατολισμού, εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση, προώθησης στην απασχόληση, προώθησης στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας («on the job training»), καθώς και προώθησης στην Αυτοαπασχόληση σε 4.200 νέους, ηλικίας 18-29 ετών, που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και είναι οικονομικά μη ενεργοί ή άνεργοι (συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων) στις Περιφέρειες Θεσσαλίας-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων-Στερεάς Ελλάδας. Η στόχευση των δράσεων αφορά 3 τομείς: ψηφιακά επαγγέλματα, ενέργεια, τεχνικά επαγγέλματα. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV): 80500000-9 (Υπηρεσίες Κατάρτισης) και συμπληρωματικών CPV:79132000-8 (Υπηρεσίες Πιστοποίησης) και CPV: 79414000-9 (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των €10.597.400,00. Επισημαίνεται ότι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης προσώπων (ως υπηρεσιών στενά συνδεόμενων με την κατάρτιση) απαλλάσσεται από ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης  ιβ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Ν. 2859/2000 και του άρθρου 19 του Ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α’ 152/20-11-2015). Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ του Αναδόχου και της Αναθέτουσας Αρχής και την ανάρτησή της στο ΚΗΜΔΗΣ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7  και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, αρκεί να διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο του παρόντος Διαγωνισμού και να πληρούν τα κριτήρια χρηματοοικονομικής επάρκειας και τεχνικής ικανότητας που τίθενται στο τεύχος δημοπράτησης.

Κριτήριο για την ανάθεση είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής. Κάθε προσφορά θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγύηση συμμετοχής για ποσό που θα καλύπτει το 2% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης και σύμφωνα με την προκήρυξη.

Το πλήρες κείμενο της παρούσας Προκήρυξης καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Η Περίληψη της Προκήρυξης δημοσιεύεται, στον Ελληνικό Τύπο, σε δύο εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Προκήρυξη καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής στη διεύθυνση (URL) : www.sevstegi.org.gr. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τα λοιπά συμβατικά τεύχη διατίθενται από το διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ και από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν συμπληρωματικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 211 4113113.

Προκήρυξη

prok001_2023_yp1_mis5169555_28022023kimdis