ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακών Δράσεων Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας υλοποιεί ως συμπράττων δικαιούχος φορέας μέρος του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη – επικαιροποίηση και πιστοποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων και πλαισίων εκπαιδευτικών προδιαγραφών προγραμμάτων», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5075008.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και αφορά συνολικά στην υλοποίηση δράσεων από σύμπραξη φορέων (ΕΟΠΠΕΠ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ – συντονιστής, ΣΤΕΓΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΚΑΕΛΕ και ΙΝΣΕΤΕ) για την ανάπτυξη, επικαιροποίηση και πιστοποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων και πλαισίων εκπαιδευτικών προδιαγραφών προγραμμάτων (εφεξής ΕΠ και ΠΕΠ) με σκοπό την αναβάθμιση του θεσμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Συνολικά αναμένεται να επικαιροποιηθούν από τους συμπράττοντες φορείς (εκτός του ΕΟΠΠΕΠ) εκατόν είκοσι τέσσερα (124) υφιστάμενα ΕΠ & ΠΕΠ και να αναπτυχθούν τριάντα εννέα (39) νέα.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακών Δράσεων Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας υλοποιεί το Υποέργο 5 «Δράσεις Στέγης της Ελληνικής Βιομηχανίας για την ανάπτυξη – επικαιροποίηση και πιστοποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων και πλαισίων προγραμμάτων» και συγκεκριμένα το Πακέτο Εργασίας 1 «Ανάπτυξη και επικαιροποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων» και σύμφωνα με την από 17.6.2022 Απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου και με την με αρ. πρωτ. 0087/15.6.2021 ΑΥΙΜ του ΥΕ5 της πράξης με MIS 5075008, προσκαλεί ενδιαφερόμενους/ες να εκδηλώσουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν ως εμπειρογνώμονες επαγγέλματος/ων στο έργο της ανάπτυξης και επικαιροποίησης επαγγελματικών περιγραμμάτων και πλαισίων εκπαιδευτικών προδιαγραφών προγραμμάτων συγκεκριμένων επαγγελμάτων/ειδικοτήτων με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης έργου, στην περίπτωση επιλογής από τον/την υποψήφιο/α της επικαιροποίησης υφιστάμενου/ων ΕΠ & ΠΕΠ είναι πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της, ενώ στην περίπτωση της ανάπτυξης νέου/ων ΕΠ & ΠΕΠ σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της, ενώ η απασχόληση εντός των προαναφερόμενων διαστημάτων ανέρχεται σε δύο (2) ανθρωπομήνες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το παρεχόμενο έργο θα πραγματοποιείται από την έδρα του/της συνεργάτη/ιδας, απαιτεί όμως και συναντήσεις με την ομάδα έργου της Ανώνυμης Εταιρείας Αναπτυξιακών Δράσεων Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας οι οποίες θα πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης (Ξενοφώντος 5, 10557, Αθήνα) είτε διαδικτυακά.

Σημειώνεται εμφατικά ότι ο ρόλος του/της εμπειρογνώμονα στο επάγγελμα είναι ένας εκ των απαραίτητων ρόλων που απαιτούνται για την ανάπτυξη ή/και την επικαιροποίηση ενός ΕΠ & ΠΕΠ. Για την ανάπτυξη νέου ΕΠ & ΠΕΠ απαιτούνται δύο (2) εμπειρογνώμονες στο επάγγελμα. Για την επικαιροποίηση ΕΠ και την ανάπτυξη ΠΕΠ απαιτείται ένας/μία (1) εμπειρογνώμονας στο επάγγελμα. Οι άλλοι ρόλοι που συγκροτούν μαζί με τους/τις εμπειρογνώμονες στο επάγγελμα μια ομάδα εργασίας ΕΠ & ΠΕΠ είναι ο/η συγγραφέας/μελετητής/τρια, οι εμπειρογνώμονες – εκπρόσωποι στο επάγγελμα και ο/η σύμβουλος επαγγελματικών περιγραμμάτων. Οι προαναφερόμενοι ρόλοι είναι διακριτοί. Ένα άτομο μπορεί να αναλάβει σε μια ομάδα εργασίας ΕΠ & ΠΕΠ έναν μόνο ρόλο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών: 20/2/2023, ώρα 15:00

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

0021_26012023_prosklisi ebeirognomones_5075008_fin_epanadimosieysi

 

Παράταση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

0038_20022023_paratasi prosklisis ebeirognomones 5075008

 

Προσωρινά αποτελέσματα

0140_24.4.2023_prosorina apotelesmata_ebeirognomones

 

Οριστικά αποτελέσματα

0174_02052023_oristika_ apotelesmata_ebeirognomones