Προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης υπηρεσιών για το έργο «Ωρίμανση και εξειδίκευση δράσεων για την αναβάθμιση δεξιοτήτων στην μεταποίηση» MIS 5104146

Προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης υπηρεσιών για το έργο «Ωρίμανση και εξειδίκευση δράσεων για την αναβάθμιση δεξιοτήτων στην μεταποίηση» MIS 5104146

Η Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακών Δράσεων Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το Υποέργο 2: «Ωρίμανση και εξειδίκευση δράσεων για την αναβάθμιση δεξιοτήτων στην μεταποίηση» της Πράξης «Μηχανισμός ωρίμανσης και εξειδίκευσης δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ 2021-2027 για μεταποιητικές επιχειρήσεις» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορά.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με βάση την υπ΄ αρ. 3800/01.07.2021 (ΑΔΑ:ΨΖΨΧ46ΜΤΛΡ-ΓΓΦ) Απόφαση Ένταξης της Πράξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει λάβει κωδικό MIS 5104146, κωδικό ΠΔΕ 2021ΣΕ11910011 και ο διαγωνισμός  θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ν. 4412/2016, όπως ισχύει.

Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – (Συστημικός Α/Α 159857) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διαμόρφωση προτάσεων ωρίμανσης και εξειδίκευσης δράσεων κυρίως για το θεματικό πεδίο «αναβάθμιση δεξιοτήτων στην μεταποίηση» και δευτερευόντως στο θεματικό πεδίο «αναβάθμιση δεξιοτήτων σε δραστηριότητες συναφείς με την μεταποίηση» για την αντιμετώπιση των πλέον κρίσιμων προκλήσεων της περιόδου 2021-27. Αφορά στην ενδο-επιχειρησιακή αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων του μεταποιητικού τομέα αλλά και συναφών δραστηριοτήτων ώστε να εξακολουθούν να παραμένουν ενεργοί στην αγορά, αλλά και για να διατηρούν οι επιχειρήσεις την ανταγωνιστικότητά τους, μέσα από το σχεδιασμό προγραμμάτων ενδο-επιχειρησιακής κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων σε αντικείμενα όπως ψηφιακός / τεχνολογικός μετασχηματισμός, πράσινη μετάβαση, οργάνωση παραγωγής, συμπράξεις / συνεργασίες, ειδικές τεχνικές γνώσεις, εξωστρέφεια και προώθηση προϊόντων, νέες διοικητικές πρακτικές, βασικές (soft) δεξιότητες.  (CPV : 73200000-4).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των € 161.500,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: €130.241,94 και  ΦΠΑ 24% € 31.258,06).

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης μεταξύ του Αναδόχου και της Αναθέτουσας Αρχής. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ , στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7  και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, αρκεί να διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο του παρόντος Διαγωνισμού και να πληρούν τα κριτήρια χρηματοοικονομικής επάρκειας και τεχνικής ικανότητας που τίθενται στο τεύχος δημοπράτησης. Κριτήριο για την ανάθεση είναι η συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής. Κάθε προσφορά θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγύηση συμμετοχής για ποσό που θα καλύπτει το 2% επί του προϋπολογισμού εκτός ΦΠΑ και σύμφωνα με την προκήρυξη.

Το πλήρες κείμενο της παρούσας Προκήρυξης καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Η Περίληψη της Προκήρυξης δημοσιεύεται και στον Ελληνικό Τύπο, σε μία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας. Η Προκήρυξη καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής στη διεύθυνση (URL): www.sevstegi.org.gr. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τα λοιπά συμβατικά τεύχη διατίθενται από το διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ και από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η 17/5/2022 και ώρα 15:00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν συμπληρωματικές πληροφορίες στα τηλέφωνα 2114113113, 2115006127.

Κείμενο προκήρυξης

prokirixi_yp2_5104146_002_2022_ΚΗΜΔΗΣ