Επαναπροκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης υπηρεσιών για το έργο: «Σχέδια επενδυτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής. Δράσεις προσαρμοστικότητας επιχειρήσεων και εργαζομένων σε τομείς της βιομηχανίας» mis 5003781, 18/3/2019

Στο πλαίσιο του μηχανισμού παρακολούθησης αλλαγών και υποστήριξης δράσεων ανάπτυξης και προσαρμοστικότητας της βιομηχανίας, η παρούσα προκήρυξη συνολικού Π/Υ €282.258,06  πλέον ΦΠΑ 24%, έχει διπλό στόχο:

  1. Εξειδίκευση επενδυτικής κινητοποίησης. Στόχος είναι η εκπόνηση σχεδίων επενδυτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής, ως προσπάθεια πρακτικής εφαρμογής σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής υπό το πρίσμα α) απορρόφησης καινοτομίας στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ενός κλάδου και των συμπληρωματικών, προς αυτόν, δραστηριοτήτων στη λογική οικοσυστήματος ή αλυσίδας αξίας, β) της προσέγγισης των επενδύσεων που χρειάζεται η χώρα, όχι ως «επενδυτικών ευκαιριών», αλλά ως στοιχείων που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση ενός ευρύτερου συνόλου παραγωγικών δραστηριοτήτων. Απώτερος στόχος η συμβολή στις προσπάθειες της πολιτείας για επανεκκίνηση της παραγωγικής οικονομίας προτείνοντας ολοκληρωμένα σχέδια επενδυτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής σε τομείς της βιομηχανίας Η στρατηγική περιλαμβάνει τη συγκριτική τοποθέτηση της χώρας σε σχέση με άλλες διεθνείς πρακτικές, ποσοτικούς επενδυτικούς στόχους, παρεμβάσεις που μπορούν να επιταχύνουν την επενδυτική κινητοποίηση καθώς και ανάλυση κόστος / οφέλους.
  2. Διευκόλυνση της προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κρίσιμες προκλήσεις που προέρχονται τόσο μετά από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση όσο και από τεχνολογικές και οργανωτικές εξελίξεις στη βιομηχανία. Στόχος είναι η εκπόνηση εξειδικευμένων σχεδίων διαρθρωτικής προσαρμογής για τον περιορισμό των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου σε τομείς της βιομηχανίας

Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Η προκήρυξη στο ΕΣΗΔΗΣ έχει Α/Α 70892.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η 6/5/2019 και ώρα 17:00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

 

Κείμενο Προκήρυξης

mis5003781_diakYp2_fin18032019

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης